Friday, May 30, 2008

Naar huis

Om 06:35u zijn we de ijsgrens voorbijgevaren. Het is mistig en rustig weer. Na een tijdje steekt de wind op en het schip begint te schommelen. Iedereen ziet er moe en tevreden uit. Na het ontbijt duiken de meesten weer hun bed in. Ik probeer wat te werken voor de opendeurdag maar begin toch wat misselijk te worden en ben dan ook maar weer in bed gekropen, dat is de beste plaats als je wat zeeziek wordt.

De beelden van gisteren werden met veel enthousiasme onthaald. Ik had ook gefilmd en dat 's avonds op groot scherm getoond. De bemanning was in de wolken.

Wat later op de dag wordt de reddingssloep uitgezet met 2 duikers aan boord. Ze gaan een treffelijk stuk ijs binnenhalen voor de tentoonstelling (en voor het feest!). Na 2 uur slagen ze erin van een net rond een ijsblok zo groot als een auto te sjorren. Dat wordt dan met de kraan aan boord gehesen: de touwen spannen aan, 7 ton ijs en de splinters spatten eraf. Een van de kabels breekt met een knal af maar het gevaarte blijft toch hangen. Aan dek gehesen en op een pallet gezet dat onmiddellijk versplinterd.

Onderste foto: Tor Ivan Karlsen

3 comments:

Anonymous said...

Hoi Rudi,

Wat is het weer een hele belevenis geweest! tof dat ge ons zo liet meegenieten. Je zal nu nog wel aan 't bekomen zijn, geniet ervan.

tot gauw! vergeet de foto's niet!

Anonymous said...

Westvleteren ist Bro, Westvleteren zeg ik u!

Enne: hedde gy eigelijk feitelijk een sitemeterke?
Niet iedereen die hier passeert heeft de couilles om ook iet achter te laten°-)
'tbloggende PlankjeOngeregeld weet u daar alles over te vertellen!
Welkom op het vasteland - ff Skype?
_wjj

Anonymous said...

Hallo nonkel Rudi,

Ik vind het leuk dat je die ijsbreker voor mij getrokken hebt.
Het moet er wel koud zijn denk ik, hier is het ook niet zo goed weer, veel regen.

Kan je ook eens een foto nemen van de helicopter op het schip ?

Groetjes,
Pieterjan