
Ondertussen heb je 2 kippefilets in blokjes gesneden en dat ligt te marineren in een mengsel van soyaolie, soyasaus, hot curry, peper, zout, muskaatnoot, Garam Masala en rode Tandoori Masala. Zet rijst op. En een koekepan, met boter, goed heet. Gooi de kippeblokjes in de pan, schroei dicht en zet dan het vuur veel lager.
Doe een blikje kokosmelk open (klein blikje, 165ml) en doe 1/3 ervan in de wok, de rest meng je met een currypaste (Patak's): mild, hot of very hot, naar keuze. Goed mengen en ook bij in de wok.
Zorg voor een lichtjes warme oven, leg daar een viertal Indische nan-broodjes in en laat 10 minuten opwarmen. Als final touch strooien we verse, grof gehakte koriander over de wokgroenten.
Serveer de rijst met de wokgroenten en saus erover, kippeblokjes, broccoli en Nan-broodjes erbij, en extra soyasaus voor de liefhebbers. Bier of water voor de dorst. Smakelijk.
1 comment:
Kiekevleugels met honinggembersoja
een ureke
- een family pack kiekevleugels, in tijden van kippepest & vogelgriep voor 1 EUR te scoren
- verse gember
- knoflook
- vloeihoning
- sojasaus (optie: maakt het zoet-hartiger, zonder is nogal zoet)
- witte wijn (zoete) of sherry of Madeira
- soja-olie
Breeksnij de vleugels in 3en, zet ze onder koud water en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken. Ondertussen Gember en look fijnhakselen. Kiekendelen afgieten, nat wel opvangen, afdrogen.
In een eetlepel olie 3 eetlepels honing roerend goudbruin laten kleuren. Blussen met de wijn. De kiekendelen erin, goed omroeren zodat die overal kleur hebben. Dan er een 15 à 20 cl* van de kiekenbouillon, de gember & look & sojasaus overheen, nog eens goed mengen.
Afdekken en stillekes laten stoven. Dat gaat een 20 à 30 minuten duren, na 20' toch eens kijken: het evenwicht moet zijn dat van al uw nat nog een siroopje overblijft dat mooi gaat kleven aan het vlees, echter voordat dat van garigheid van de knookskes valt!
(*) Ge kunt dus altijd nog wat bouillon bijgieten als het al begint te siropen maar nog niet gaar is; bij teveel vocht valt uw vlees uit elkaar voordat ge de juiste consistentie aan siroopsaus hebt.
Serveren met droge rijst en grof gesneden rauwkost (selderstengels, wortelen in de lengte gesneden, bloemkool, etc). Een droge witte.
Ook geschikt als borrelhapjes, maar dan wel servetjes voorzien want dat is vuiligheid.
Post a Comment