tag:blogger.com,1999:blog-36451128.post3410869486889002893..comments2023-06-02T18:12:18.037+02:00Comments on noorderling: Rudi Caeyershttp://www.blogger.com/profile/05435102852328458835noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-36451128.post-62712571759931244062006-11-08T22:29:00.000+01:002006-11-08T22:29:00.000+01:00Kiekevleugels met honinggembersoja
een ureke
- e...<b>Kiekevleugels met honinggembersoja</b><br /><br />een ureke<br /><br />- een family pack kiekevleugels, in tijden van kippepest & vogelgriep voor 1 EUR te scoren<br />- verse gember<br />- knoflook<br />- vloeihoning<br />- sojasaus (optie: maakt het zoet-hartiger, zonder is nogal zoet)<br />- witte wijn (zoete) of sherry of Madeira<br />- soja-olie<br /><br />Breeksnij de vleugels in 3en, zet ze onder koud water en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken. Ondertussen Gember en look fijnhakselen. Kiekendelen afgieten, nat wel opvangen, afdrogen.<br /><br />In een eetlepel olie 3 eetlepels honing roerend goudbruin laten kleuren. Blussen met de wijn. De kiekendelen erin, goed omroeren zodat die overal kleur hebben. Dan er een 15 à 20 cl* van de kiekenbouillon, de gember & look & sojasaus overheen, nog eens goed mengen.<br /><br />Afdekken en stillekes laten stoven. Dat gaat een 20 à 30 minuten duren, na 20' toch eens kijken: het evenwicht moet zijn dat van al uw nat nog een siroopje overblijft dat mooi gaat kleven aan het vlees, echter voordat dat van garigheid van de knookskes valt!<br /><br />(*) Ge kunt dus altijd nog wat bouillon bijgieten als het al begint te siropen maar nog niet gaar is; bij teveel vocht valt uw vlees uit elkaar voordat ge de juiste consistentie aan siroopsaus hebt.<br /><br />Serveren met droge rijst en grof gesneden rauwkost (selderstengels, wortelen in de lengte gesneden, bloemkool, etc). Een droge witte.<br /><br />Ook geschikt als borrelhapjes, maar dan wel servetjes voorzien want dat is vuiligheid.wjjhttps://www.blogger.com/profile/15982818720716103011noreply@blogger.com