maandag, april 23, 2007

Neptunus

Koning Neptunus is op bezoek en iedereen die voor het eerst in z'n leven de grens van 80° noord heeft overschreden wordt gedoopt. "Allemaal in onderbroek opstellen in de gang naar het helicopterdek" roept de intercom in militaire stijl. Neptunus heeft al de hele dag het schip onveilig gemaakt met zijn gebulderlach door die pesterige intercom: mwwoeoehahaaaaa.

Brr, in je blootje in een kouwe, natte, smalle gang vol ijsrook.
Eén voor één worden we opgehaald. Het is mijn beurt. Naar buiten en héél de bemanning staat op het helicopterdek, inclusief een opblaasbaar zwembad vol ijswater. Midden in die hoop volk staat Neptunus, met drietand en masker. Voor hem ligt een enorme plak ijs. "KNIEL STERVELING, PLAT OP JE BUIK, OP HET IJS, PLAT!!!, EN KIJK ME AAN, KIJK ME IN DE OGEN!!!"
Ondertussen zijn twee gegasmaskerde recruten in ABC-pakken bezig met emmers ijswater. Ik ga neer, met mijn blote buik op die ijsblok, mmm, dat valt nog mee... tot ik twee emmers ijswater over m'n lijf krijg! En nog een keer! OE..WOEFF, kkkou, ni gelachen!
"GENOEG!" roept Neptunus, "HIJ IS GESLAAGD."
Ik krijg onmiddellijk een bekertje met een dubbele whisky toegestoken en die ging er vlot in. Ondertussen sta je daar wel kletsnat in uwen blote op het dek en het vriest dat het kraakt terwijl heel die bemanning en alle collega's staan te lachen. Gauw naar beneden en andere kleren aandoen.

Geir had natuurlijk alles gefilmd, dus daar kunnen jullie later ook van genieten, ik krijg de DVD. En ik ben weeral een certificaat rijker: Arctic Sea Certificate, confirms that "Noorderling" has entered the Kingdom of the Polar Bear by passing the latitude of 80° North in April 2007 - The candidate can from this day and at all times call himself a truly ARCTIC SEA SAILOR. Getekend: Henry Djupvik, Commanding Officer, KV Svalbard

Foto: LT Håkon Lindberg

1 opmerking:

Stefan zei

I want to see that DVD!

You sure had a lot of fun ;-)

see you in Tromso,
Stefan & Tina