Sunday, April 15, 2007

Loopbrug

Het schip ligt aangemeerd langs de kant van een grote, dikke ijsplaat. Vandaag werd er een groep op het ijs gezet om houten palen in het ijs te verankeren: boren, paal erin en water in het gat laten lopen. Zodoende krijgen we een meerpaal en kan het schip wat steviger worden vastgelegd. Deze positie blijven we namelijk houden de komende week en van hieruit worden er verschillende expedities georganiseerd.
Iedereen is aan het werk met boren en zeulen en wot not en niemand merkt dat het schip stil, stil, stilletjes afdrijft: de aluminium loopbrug is niet voldoende vastgemaakt en hangt maar met 2 haken vast aan de reling en onder het schip gaapt een diepte van 2000 meter... juist op het laatste nippertje merkt iemand dat we onze loopbrug gaan kwijtraken aan de arctische diepte en er wordt ingegrepen. Pff.
- gisteren gehoord van een officier: iemand had per ongeluk lichtjes tegen de één van de stuurspaken geduwd boven op de brug en dat had de motor heel stilletjes gedraaid zodat het schip van de kant ging. Accidentje dus.

1 comment:

wjj said...

Het is hier al daagen +28°C - maar hiervan word ik helemaal koud Bro!