zondag, maart 25, 2007

Job

Stralend weer en warm, ik denk dat de sneeuw nu snel zal smelten. Maar dat weet ge nooit hier, voor hetzelfde geld valt er nog een heel pak uit de lucht.
Van de week kreeg ik een bericht van het Polarinstituut dat ze een open en voltijdse positie hebben voor een fotoarchivaris en ze zouden graag zien dat ik daarvoor solliciteer. "From IGY to IPY: Photo documentation of Norwegian scientific, polar research during the last 50 years": een project van 1 jaar dat bestaat in het uitbouwen van een beelddatabank over de Noorse polaire geschiedenis vanaf de jaren 50. Dit houdt in het actief opzoeken van beeldmateriaal en een deel reizen, scannen, registreren en publiceren. Geknipt dus!

Foto: Fram-expeditie, 1893-1896, Norwegian Polar Institute

1 opmerking:

wjj zei

Yo Dude!
should check out latest CEBIT - methinks de Z-net blog om kort door de bocht te gaan - maar ben nu te lui om het nog precies uit te zoeken; anyway: daar waren behoorlijk wat nieuwe productjeus te zien re: digitalisren van analoge archieven, zelfblderende scanners enzo; Aangezien de NOKken daar toch toestromen kan u daar beginnen shoppen!